Informatieavond Hernen Zonnedorp eclatant succes

02-11-2012 17:18

Ruim honderd belangstellenden waren afgelopen donderdag aanwezig in de Mijlpaal te Hernen om zich te laten informeren over de aanschaf van zonnepanelen. Dat was het dubbele van de verwachte opkomst. De avond was georganiseerd door de Initiatiefgroep Hernen Zonnedorp, met ondersteuning van de Leefbaarheidsgroep Hernen / Leur. De organisatoren en aanwezigen spreken van een groot succes.

Het publiek werd door de initiatiefgroep voorgelicht over alle aspecten die van belang zijn bij de keuze voor een zonnesysteem. In de eerste presentatie kwamen techniek, randvoorwaarden, investeringen en opbrengsten aan de orde. Na een korte pauze vertelde Richard van Loosbroek, duurzaamheidscoördinator van de gemeente Wijchen, over de duurzaamheidslening die de gemeente ter beschikking stelt. Tot slot mochten twee lokale leveranciers, 100%ZONNIG en R. van Duifhuizen Elektro samen met Techneco, de avond afsluiten met een verhaal over hun producten en aanpak.

Na afloop werd de belangstelling voor de aanschaf van een zonnesysteem gepeild. Ongeveer dertig personen gaven aan serieuze plannen te hebben om hun dak van zonnepanelen voorzien. Daarmee is het dorp goed op weg naar het door de initiatiefgroep gestelde doel: vijftig duurzame daken in Hernen en Leur.

De presentaties van deze avond vind je onder downloads op deze site.